sâmbătă, 14 iulie 2012

Kindle e-reader [review]

Kindle Touch 3G Wi-Fi este cea mai buna metoda de a lua 3.000 de carti dupa tine intr-o calatorie sau de a stoca 3.000 de carti fara sa ocupi mai mult decat ar ocupa un caiet A5.

Prima saptamana de utilizare:
Vineri, 6 iulie 2012
La prima vedere pare o agenda, si asta datorita copertii care il protejeaza de eventualele cazaturi, lovituri externe. Are un ecran care e mai degraba invizibil, fara iluminare, deci fara dureri de cap indiferent de cate ore  citesti.
Al meu are deja 777 carti salvate, multumita fratelui meu [si din cate am inteles, si colegului sau], deci nu a trebuit sa caut eu carti. Nu inca.
Ecranul este asemenea unui ziar. E alb/negru si se citeste extrem de usor. Mai-mai ca poti sa apuci foaia in mana.


Sambata, 7 iulie 2012
M-am apucat de "Print si cersetor", o poveste care m-a impresionat in copilarie. Am citit aproape toata ziua, cu pauze mici. Seara am renuntat la Kindle pentru o carte reala, Evernight, pe care vreau sa o termin in aceasta seara. Nu m-au durut ochii si nici capul. Am fost deestul de sceptica la inceput, deoarece mie nu-mi place sa citesc la calculator, dar e-readerul e diferit.
Un alt beneficiu este acela ca nu trebuie sa schimbi pozitia corpului in functie de "carte". Obisnuiesc sa citesc in pat si cand citesc carti in format normal obosesc usor pentru ca ele nu stau singure si trebuie tinute bine, si trebuie tinute in asa fel incat sa nu li se indoaie sau strice foile [pentru ca nu mai au farmec:))]. Cu Kindleul e alta treaba. L-am sprijinit de coperta lui si am citit asa o gramada de timp.
Cu toate astea, mereu imi vine sa dau pagina. Cand trebuie sa schimb pagina, imi vine sa o dau ca si la o carte normala. Imi trebuie ceva timp pentru acomodare.
L-am testat la soare. Ecranul fin si mat nu atrage lumina, se vede perfect.
L-am conectat la calculator si am pus muzica pe el, apoi am testat sa vad daca merge. Merge, si asta pentru ca are si audiobook.
Am incercat audiobookul. Robotul e de neinteles cand citeste carti in romana. Nu l-am testat la cele in engleza, dar presupun ca merge mai bine, pentru ca atunci cand citea in romana avea tendinta de a citi literele ca in engleza.

Duminica, 8 iulie 2012
Sunt tare entuziasmata de Kindle. Nu am terminat inca Evernight pentru ca imi place prea mult e-readerul.
Cu toate astea, inca nu sunt dispusa sa renunt la cartile in format normal. Sunt altfel. Au un miros specific si sunt palpabile...
Oricum, inca nu am un card si nu pot cumpara carti de pe Amazon sau chiar situri romanesti, asa ca...
777 de carti. O enormitate. O sa-mi ia ceva.

Luni, 9 iulie 2012
Am terminat "Print si cersetor" de Mark Twain si m-am apucat de "Fata care s-a jucat cu focul". Totusi, nu m-a atras foarte tare asa ca am incercat "Veronika se hotaraste sa moara", dar intre timp m-am indopat cu Cola si mi s-a facut rau, asa ca am renuntat la citit.

Marti 10, Miercuri 11, Joi 12, Vineri 13, Sambata 14 iulie 2012
Azi am uitat de Coelho si m-am apucat de Jane Eyre. Am inteles ca-i un roman bun. Kindleul rezista. Bateria se consuma cam repede, dar asta pentru ca eu uit sa-l inchid si sta deschis 24/24.
L-am personalizat, i-am pus o steluta colorata in colt. :))
Am renuntat la Jane Eyre si m-am apucat de "Interviu cu un vampir" de Anne Rice. E geniala cartea! Un fel de clasic printre fantasyurile cu vampiri. G-E-N-I-A-L-A.

Okey, Kindleul e superb. Mi-am pus o gramada de melodii de-ale lui Yiruma pentru a le asculta in timp ce citesc, memoria lui e uriasa, bateria tine mult si are un design compact. Merita totul! ^.^

Enjoy Kindle creation, 
`miku

6 comentarii:

Oanaaa. spunea...

L-ai cumparat?
Daca da, cat ai dat pe el si de unde ?:d

MikuMyuuki spunea...

L-am primit, insa cred ca este cumparat de pe Amazon.
http://www.amazon.com/Kindle-Touch-Wi-Fi-Display-international/dp/B005890FUI/ref=amb_link_362924342_4?ie=UTF8&nav_sdd=aps&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0RJ7F9JCNR7NJJ2RYAPD&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1373969542&pf_rd_i=507846

Sunt mai multe modele, unele au si iluminare proprie, deci daca vrei sa cumperi uitat-te printre oferte.
Am vazut insa si pe elefant.ro oferta asta: http://www.elefant.ro/e-readers/ebook-reader-iii-i-193194.html dar nu stiu ce sa zic despre el...
Desi garantia este de 12 luni, vad ca nr. orelor de utilizare e de 30 si are memorie de 2GB [extensibila, totusi].
Daca e sa cumperi, analizeaza fiecare oferta pentru ca sunt lucruri cam scumpe si nu merita sa dai banii pe ceva care sa nu iti placa...
:)

m.

Axi spunea...

Oh, ce mă bucur că ai început "Interviu cu un vampir"! Eram sigură că o să-ţi placă, e superbă! La fel şi "Veronica se hotărăşte să moară".

Hm...nici mie nu-mi place să citesc o carte pe un ecran. Îmi place să le simt paginile, să simt că-i o carte. XD

MikuMyuuki spunea...

Mai am un sfert din Interviu.
Daca n ai fi scris tu despre ea, nu as fi citit-o. :))
Mersi:)

Da...cartile trebuie simtite:D

m.

Diana Gavrila spunea...

De când visez eu la așa ceva...dar va trebui să mai aștept. Până atunci folosesc telefonul pentru citit, deoarece acceptă pdf-urile și documentele Word, așa că e acceptabil. Să-l folosești sănătoasă și să te bucuri de el.

P.S. Mulțumesc pt leapșă, mă apuc imediat ;)

MikuMyuuki spunea...

Nu e chiar asa mare lucru...:D Atata ca atunci cand mai vrei sa calatoresti. Eu inca prefer cartile:d

m.
P.S. cu placere>:D< abia astept sa citesc:D

Faceți căutări pe acest blog