duminică, 23 decembrie 2012

Camere video - idei, modele, forme. Ce ati alege?


De la un timp îmi tot pun întrebarea: cameră video cu aparat foto sau cameră foto bună? Ei bine, pentru uzul personal ar fi perfect un hibrid video-foto, numai că iarăși apare problema: compact sau nu? Cu toată pasiunea mea pentru fotografie și film nu exclud posibilitatea ca o cameră video profesională să-mi ajungă pe mână într-un viitor nu chiar așa de îndepărtat.
În acest sens am găsit camera video XF-100 de la Canon. Camera filmează full HD și oferă control manual complet asupra setărilor de imagine și sunet. În plus, deține căști de monitorizare și o mulțime de controale profesionale suplimentare a valorii sunetului.
Canon este cel mai mare producător în această branșă, iar camerele foto Canon nu se sustrag cu niciun chip din această definiție. Poate vă întrebați de ce vorbesc despre Canon XF-100 și ce aș face eu cu o astfel de cameră. După ce voi fi învățat toate funcțiile, detalii care nu necesită prea mult timp, aș încerca să filmez marea. Marea mi se pare atât de complexă și de schimbătoare, că aș filma-o zile în șir. Bineînțeles, nu numai marea în sine, dar mi-ar plăcea să filmez o nuntă pe mare. Trebuie să fie tare romantic, tot vaporul plin de aranjamente florale, în zare luminile cețuite ale orașelor maritime... Canon XF-100 și-ar face treaba fără nici-o problemă, nu am putea să o compară cu o cameră video compactă care, oricât am încerca, nu ar da randamentul unei camere video profesioniste.
Pe de altă parte, dacă ne dorim ceva diferit, dacă vrem să creem detalii oarecum neobișnuite, unice și memorabile, există o altă opțiune. Vă întrebați care?
3D! Ce este 3D-ul? 3D-ul este o tehnică de redare a obiectelor reale în trei dimensiuni ( înălțime, lățime și adâncime) cu ajutorul anumitor medii. Există o gamă variată a camerelor 3D apărute în ultima decadă, dintre care se deosebesc camerele video Panasonic. Mă întreb, ce aș filma eu cu o astfel de cameră? Mi-ar plăcea să filmez animalele sălbatice. Cu toate că nu m-aș avânta în junglă fără o dotare specifică și fără o pregătire temeinică, dacă aș avea cu adevărat această ocazie și o astfel de cameră, nu aș ezita deloc.
Cu toții știm că fiecare lucru bun, care ne simplifică viața acum, a pornit de jos. Sony a fost prima firmă care a realizat o cameră video. Spre deosebire de începutul erei filmelor, când editările erau greu posibile, acum totul se poate transfigura cu ușurință încă din momentul filmării. E oarecum uimitor cum toată istoria camerelor video a început abia acum douăzeci-treizeci de ani, nu-i așa?
În final vreau să vă prezint camera care pe mine m-a uimit cel mai tare, adică a venit cu o noutate care trebuie să recunosc, m-a atras imediat. Camera video Sony handycam are proiector încorporat. Da, ați văzut bine, o cameră foto cu proiector personal. Ați făcut niște poze drăguțe sau un filmuleț pe care vreți să-l arătați prietenilor? Nu vă înghesuiți cu toții în jurul ecranului camerei, cu ajutorul proiectorului camerei video totul se simplifică considerabil: puteți să vă creați propriul mini-cinema oriunde în lume. Trebuie să recunosc, asta e o cameră care merită absolut fiecare bănuț! 



2 comentarii:

Diana Gavrila spunea...

Foarte frumoasa si performanta camera asta video. De cand visez si eu la asa ceva... Pana o sa imi permit, ma multumesc si cu o simpla camera photo, pe care inca nu o am. Sper sa o primesti sub bradul de Craciun. :*

MikuMyuuki spunea...

Eeeeh, eu mi-am luat *primit* o camera destul de simpluta de la Canon, asta pana cand chiar o sa ma apuc serios sa strang bani pentru o astfeld e camera.
>:D<

Faceți căutări pe acest blog