vineri, 15 februarie 2013

-avort

Azi m-am trezit special la 7:30 ca sa merg la ora de religie. Modul in care vorbeste profa` e relaxant, da un aer simplist vietii; nu e o profa de religie tipica. Bieninteles, vorbeste despre Dumnezeu, dar are incalinatie spre oratorie, e pur si simplu o profesoara cu vocatie.
Dar nu a venit la ora, in schimb a venit un alt prof pe care il stiu de mult timp. Ai mei il cunosc, sunt oarecum prieteni, cu toate astea nu se prea inteleg. Stiti voi, prieteni care vorbesc de doua ori pe an; au idei si conceptii diferite. Profu asta avea o mare pasiune, ii placea sa regizeze filme. Are cateva filme foarte bine facute, ba chiar a fost contactat de niste firme mari in bransa; el a refuzat totul pe motiv ca nu e facut pentru asa ceva, el vrea sa urmeze calea lui Dumnezeu, etcetc. Nu am nimic cu el, e alegerea lui. Dar a vorbit despre casatorie in asa fel incat sa dea de inteles ca nu este un lucru bun, lucru care m-a deranjat.

"Taina nuntii a fost reasezata in omenire de Domnul nostru Iisus Hristos, dar Dumnezeu a randuit-o chiar de la intemeierea lumii, daruind o dubla vietuire primului om: "Nu este bine sa fie omul singur, sa-i facem ajutor asemenea lui" (Fac., 2, 18). Si indata Dumnezeu i-a facut omului femeie din oasele si carnea lui (Fac., 2, 21-24). Dupa chipul si asemanarea Sa facandu-i barbat si femeie, Dumnezeu i-a binecuvantat zicandu-le: "Cresteti si va inmultiti" (Fac., 1, 27-28). La noi ortodocsii, Taina casatoriei se mai numeste si "cununie". Putem spune, deci, ca primii oameni au fost cununati direct de Dumnezeu, adica binecuvantati pentru a vietui impreuna si a spori viata." sursa

Mai departe, profu` a vorbit despre avort, ba chiar ne-a pus si un filmulet in care se arata explicit modul in care bucati din bebelus sunt smulse din uter. Bineinteles, mi-a intors stomacul pe dos si daca inainte eram impotriva avortului, acum nici macar nu vreau sa mai aud de el. Sigur, profu` a spus ca sufletele copiilor se intorc si aduc nu-stiu-ce cosmaruri mamelor, ca sufletele cer razbunare, ca Dumnezeu le-o accepta. Mai... e prea de tot. Sigur, ce drept avem noi sa omoram o alta fiinta, noi, care nici macar nu ne creem singuri, ci depindem de altii?
Asta e ceva de genul: faceti sex protejat. Sau, dupa cum a zis profu`, nu faceti sex deloc inainte de casatorie, dar nici dupa nu aveti voie in prea multe zile: nu tu sambata si duminica pentru ca sunt zile liturghice, nu tu lunea, miercurea si vinerea, nu tu in posturi. The fuck, mai ramane martea si joia. :)))))))
Si tocmai eu vorbesc despre asta, imaginati-va! E aberant.

Miku.


Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog