marți, 27 august 2013

cash&candy

Lâncezeala de dinainte de ceva nașpa, de durată, und mai pui și faptul că n-o să am baie. Stăteam azi pe budă, citeam din nou manga și mă gândeam la cât de super nașpa o să fie la cămin, că n-o să mai pot sta pe budă minute întregi citind, că practic n-o să mai am timp nici de mâncare, nici de căcare. Vară-mea (care a terminat anu' ăsta fix fac. și specializarea la care o să fiu eu) zice că avea ore de la 8 dimineața la 8 seara. Din ce m-am uitat eu, am văzut că până la 4 după-amiază sunt cursuri obligatorii, apoi două opționale (etnologie și încă ceva care probabil e la fel de nașpa precum și sună). Eu bag mâna în foc că n-o să pun piciorul la vreun opțional, nu de alta, dar nici la obligatorii n-o să stau prea mult, mai ales la cele de dimineață. Că doar somnu' de dimineață e ăl mai dulce (și să mă vedeți din octombrie cum mă plâng că tre' să mă scol la 6 - mama, încep să am coșmaruri de-acum; imaginați-vă că eu nu-s aia care să se culce la 9 seara, ora mea obișnuită de treci la somn e 1-2 in the night). Cred că după prima lună o să fiu zombi.

 Ieri, în tren, lângă mine a stat o fată din Iași, care venea în vizită la cineva în Craiova. M-a întrebat dacă știu vreo librărie mai mare în Craiova, de unde să cumpere niște cărți. I-am zis de Diverta, singura librărie cu mai mult de 100 de cărți, și mi-a spus că aia e cea mai mică librărie pe care a văzut-o în viața ei. Știu, păpușă, dar vezi tu, noi oltenii ne naștem cultivați, n-avem nevoie să citim. În realitate, suntem niște ratați. Cred că mallul din Craiova e singurul mall din lume care nu are o librărie, cu 10 cărți acolo, dar librărie să fie. Nu, frate, noi n-avem nevoie.

Azi a plouat toată ziua. Toooooată ziua, cât o fost ea de lungă. Am lâncezit ca untul. M-am topit, m-am scurs, am așteptat, n-am făcut nimic. Nu mai sunt în stare să scriu, nu mai îmi vine să citesc, sunt supărată și nu știu de ce. Am băut prea multă Cola. Am văzut o parte din ecranizarea romanului "Lolita" de Vladimir Nabokov. Am mâncat continuu. M-am uitat pe Disney Channel. Am analizat pereții. Dude, e bine să fii acasă, fără copii, fără stres. E bine în casa mea, în camera mea, cu baia mea mare, cu bucătăria mea mare. O să-mi fie dor de singurătatea asta.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog