sâmbătă, 15 februarie 2014

eminescu, în proză, altcineva

"Cine știe dacă nu trăim într-o lume microscopică și numai făptura ochilor noștri ne face s-o vedem în mărimea în care o vedem? Cine știe dacă nu vede fiecare din oameni toate celea într-un alt fel, și nu aude fiecare sunet într-alt fel – și numai limba, numirea într-un fel a unui obiect ce unul îl vede așa, altul altfel, îi unește întru înțelegere. – Limba? – Nu. Poate fiecare vorbă sună diferit în urechile diferițlor oameni – numai individul, același rămâind, o aude într-un fel."
Sărmanul Dionis, în volumul Proză de Mihai Eminescu, editura Litera, apariție cu Jurnalul național, 2010

"Ce folos să iubești... Ce folos că ți-ai da sufletul pentru o sărutare, când nu te vrea... Și de ce să te vrea? E nebună să se uite la un om care n-are nici avere, nici frumusețe, nici spirit... Amor? Amor se găsește pe toate ulițele... Și sunt gelos, gelos de trecutul acestei femei, gelos de oamenii cu care vorbește, gelos de tot ce-o încunjură."
Visul unei nopți de iarnă, în volumul Proză de Mihai Eminescu, editura Litera, apariție cu Jurnalul național, 2010

Un comentariu:

Admin spunea...

Invitatie concurs de blogging -
Reteaua de bloguri

Reteaua de bloguri ( www.reteauadebloguri.ro ) este o platforma de concursuri interesante pentru toti bloggerii creativi.

Organizam periodic competitii cu premii foarte motivante. Toti bloggerii pasionati de scris, se pot inscrie la concursuri cu blogurile lor.

Inscrierile in Reteaua de bloguri se pot face prin completarea urmatorului formular de inscrieri online : http://www.reteauadebloguri.ro/inregistrare

Va invitam sa participati la primul concurs de blogging organizat de noi http://www.reteauadebloguri.ro/2014/01/concurs-lenjerii-de-pat/

Premiile puse in joc:
1. Premiul I: 400 RON;
2. Premiul al II-lea: 250 RON;
3. Premiul al III-lea: 150 RON.

Termenul limita de participare la concurs: 1 martie 2014

Faceți căutări pe acest blog