miercuri, 5 februarie 2014

[test] temperament

Am găsit un test care propune o serie de însușiri pe baza cărora se poate delimita (în linii mari) tipul de temperament. Eu am un temperament sangvinic și am ca temperament secundar temperamentul flegmatic. Evident, sunt gemeni, două persoane într-una... trebuia să-mi dau seama că am trăsături din două cele mai opuse temperamente posibile...

AICI găsiți testul.

- temperamentul sangvinic
Temperamentul sangvinic este cauzat de o cantitate marita de dopamina, ceea ce face ca persoanele de acest tip sa fie pline de viata, extrovertite, curioase si creative. Sangvinicii adora sa isi asume riscuri si se plictisesc repede daca nu au o activitate care sa le creasca nivelul de adrenalina si sa le hraneasca spiritul de aventura. Implicit, sunt persoane care se adapteaza foarte usor, dar adora mediul citadin, unde se pot distra in voie si pot trai in luxul care ii atrage atat de mult. Dorinta de a avea experiente noi ii poate face mai vulnerabili in fata viciilor, la care trebuie sa fie mai atenti decat ceilalti oameni. Cea mai mare calitate a sangvinicului este creativitatea, motiv pentru care de multe ori va alege meserii care tin de domeniul artei.

- temperamentul flegmatic
Temperamentul dominant flegmatic este asociat cu nivelul ridicat de estrogen. Persoanele flegmatice sunt relaxate, agreabile si fac legaturi mentale rapide. Ele au o calitate deosebita de a culege date si de a le clasifica, citind printre randuri si avand capacitatea de a vedea imaginea per ansamblu. De aceea, gandirea abstracta si creativitatea sunt alte insusiri nelipsite ale unui flegmatic. In relatiile cu ceilalti, persoanele cu acesti tip de temperament sunt prietenoase, pline de compasiune, increzatoare si calde, ajungand adesea sa se orienteze catre scopuri inalte si nobile: lupta impotriva unei boli, donatii, ajutorarea oamenilor saraci etc. Printre defectele flegmaticilor amintim: nesiguranta, incapacitatea de a se concentra pe detalii si nevoia constanta de aprobare si intelegere.


Miku.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog