duminică, 3 august 2014

moneymoneymoney

eu sunt genul de persoană care cheltuie fiecare ban pe care-l are.

vorbeam cu L. despre o colegă de-a ei care are un salariu mare, conform postului de directoare pe care-l ocupă, și despre faptul că Maria (să-i spunem așa colegei lui L.) își înnoiește hainele în fiecare an, călătorește prin lume, își schimbă mașina ori de câte ori o atrage ceva mai nou sau faptul că Maria cheltuia în jur de 30 de milioane pe lună pentru ca cei doi copii ai ei să meargă la înot. L. spunea că e o pierdere de bani toată chestia asta.

întrebarea mea e: atunci de ce mai muncim pentru bani?

tot cu L. vorbeam despre o prietenă comună care e judecătoare. acea persoană strânge cu dinții de orice leu pe care-l primește, se țigănește la absolut orice, ne-am întâlnit cu ea la mare și a zis că a venit cu 2 milioane la ea. sincer vorbind, această persoană e mult mai bogată ca Maria.

ideea e, din nou, de ce mai facem banii, dacă nu să ne fie bine?! sunt oameni care se bucură de banii lor, care își folosesc banii pentru bunăstarea lor și a celor din jurul lor. sunt și oameni care nu fac altceva decât să strângă bani și să se plângă de orice în viață. mi se pare nașpa să nu te folosești de banii pe care-i faci. mi se pare nașpa să nu-ți dorești să călătorești, mai ales atunci când poți. mi se pare nașpa pentru că oamenii de genul ăsta sunt axați pe "câțiu bani am în cont" și uită că în orice moment ei are putea muri și de banii ăia or să se bucure alții, o să-i cheltuiască alții. dacă tot lucrăm, măcar să avem un scop. să nu muncim de dimineața până seara cu scopul final al banului.

e bine că există și oameni care se bucură de ce au. oameni pentru care banul e un mijloc prin care obțin lucruri frumoase.

m.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog