vineri, 12 septembrie 2014

pornind de la "pervertirea" (c. nemerovschi)

« Doar unul dintr-un milion de oameni are forța de a da deoparte comodul, docilul, confortabilul, și a merge în căutarea a ceea ce este adevărat, așa cum pe vremuri bărbații plecau un timp în pustietate pentru a-și afla adevăratul sine. Numai un om dintr-un million va lăsa deoparte emisiunile T.V., farfuria plină cu sarmale și costumul apretat de a doua zi pe care trebuie să-l îmbrace la job, în favoarea unei activități care presupune contactul cu propria ființă, dezgolită de convenții, vulnerabilă și imperfectă. Câți oare nu ar leșina din primul moment în care și-ar privi față în față personalitățile lor reale, nu cele contrafăcute, nu hainele pe care le îmbracă pentru a-i deruta pe cei din jur? »
Cristina Nemerovschi, "Pervertirea", pag. 24, ed. Herg Benet, ediția a 2-a, București, 2013



### Odată ce cresc, oamenii se schimbă. Când ai 5 ani ești liber. Nu trebuie să-ți pui întrebări, nu trebuie să aflii sensul vieții, pentru că tu însuși ești viața. 
Numai că odată cu anii apar minciunile. Adulții, deja îndoctrinați pe sistemul să faci școală, să ai servici, să ai familie încearcă să modelze copiii după exact același tipar. Câți le spun copiilor lor să continue să viseze? Câți nu le spun să renunțe la visele lor care nu se vor îndeplini niciodată?

### ce naivi suntem. ce proști suntem. ce fraieri, ce tâmpiți.
cum, frate, ne lăsăm păcăliți de cei din jurul nostru așa de ușor? cum să nu mergi nici tu pe măgar, nici amicul tău, doar de gura lumii? ce are a face gura lumii cu tine? îți dau alții să mănânci? sunt servitorii tăi? îți dau ei ceva, orice?
nu, ei îți iau totul și tu continui să-i asculți... să îți pese de tot ce spun ei, să te îmbraci cum vor ei.
lasă-i în pace. lasă-i în drumul lor grețos, lasă-i să se înece în propria vomă stricată. lasă-i și alege tot ce vrei să faci. folosește-i, și ei te folosesc. uită-i, și ei te uită.



-miku



Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog