vineri, 29 iulie 2016

spune-i.

# chestia e că dacă ai grijă de corpul tău și trăiești sănătos, șansele să nu te îmbolnăvești (excluzând faptul că ai putea intra oricând în contact cu un virus mortal) sunt mult mai mari

dar în același timp nimic nu îți garantează acea viață lungă pe care speri să o ai trăind sănătos. adică poți avea parte de o moarte exterioară banală. te împiedici și cazi, îți cade ceva în cap, se prăbușește o macara, merge o mașină pe contrasens, cineva vrea să se sinucidă și intră cu mașina într-un magazin în care tu tocmai îți cumperi salată și iaurturi bio cu 0% grăsime. și tot așa.

# întrebarea este dacă se merită stilul de viață echilibrat. eu, adică ceea ce simt și cred eu, este că e mult mai bine să trăiești așa cum vrei. să mănânci tot ce poftești, să ai toate viciile pe care vrei să le ai și să faci tot ce te face fericit. (de menționat: toate astea atâta timp cât nu dăunezi sănătății celor din jur; adică să-ți faci ție cât de mult bine sau rău dorești, atâta timp cât ceilalți rămân nevătămați – deci există totuși o limitare)

# problema este că în ambele situații va exista regretul final. de am făcut X sau de ce nu am făcut X.
vei regreta că ai avut vicii și vei regreta că nu ai avut vicii.

bine, asta în cazul în care ai parte de o moarte care să îți permită luciditatea și timpul acestor gânduri.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog